Doktora Danışmanlıkları ve Tezleri
19. CAN ÇETİN, Burcu. (2022.) Kültürel Miras Çevrelerinin Planlama, Koruma ve Yönetim Süreçleriyle Bütünleşik Bir Etki Değerlendirme Modeli (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.
18. KINACI ÖZBAY, Merve. (2021) XIX. Yüzyılda ve XX. Yüzyıl Başında Doğal, Sosyo-Ekonomik ve Politik Olayların İstanbul’ un Mekansal Gelişimine Etkileri. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Lisansüstü Eğitim Enstitüsü.
17. ŞENTÜRK Aylin. (2018). Aidiyet, Kent Kimliği ve Kentsel Koruma Etkileşimi Bağlamında Kullanıcı Sürekliliğinin İrdelenmesi: Kadıköy Moda Örneği. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
16. GÖKMEN YAZICI, Esra. (2018). Türkiye’de Özel Çevre Koruma Bölgelerinde Doğal Alanların Etkin Korunması ve Planlanması için Bir Sistem Önerisi: Datça-Bozburun Örneği. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
15. BAŞ, Hanzade Kuğu. (2018). Uluslararası Hızlı Servis Restoranlarının Ticari Alan Analizine Dayalı Bir Yer Seçimi Modeli Önerisi. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
14. ÖZBİLEN, Nalan. (2017). Kentsel Gelişim ve Dönüşüm Planlanması Sürecinde Gayrimenkul Mülkiyet Haklarının Değerlendirilmesi: İmar Hakları Transferi Plan Uygulama Aracı. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
13. AYRANCI, İrem. (2013). Metropoliten Alanlarda Planlama ve Kentsel Gelişimin Yönetimi İlişkisi ve Bir İzleme Değerlendirme Modeli Önerisi. (Doktora Tezi), Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
12. GÜRLER, Ebru. (2013). Bütünleşik Kentsel Koruma-Geliştirme Sürecinin Analitik Planlamasi ve Stratejik Yönetimi: Performans Ölçme-Değerlendirme-Programlama Modeli. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
11. ESKİCİ, ÖZTEN, Ayşen. (2012). Tarihi Konut Yapılarını Korumanın Ekonomik Etkilerinin Değerlendirilmesi: Galata Örneği. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Bölge Planlama Doktora Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
10. GÜNAY, Zeynep. (2011). Neoliberal Kentleşme Dinamikleri Çerçevesinde Tarihi Çevrenin Sürdürülebilirliği: Sürdürülebilir Kentsel Koruma Modeli. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
9. UZER von BUSCH, Evren. (2010). Kentsel Kültür Mirasına Yönelik Risk Azaltımı için bir Yönetim Modeli Önerisi: İstanbul Büyükada Örneği. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
8. KORAMAZ, Turgay Kerem. (2009). Kentsel Koruma Sürecinde Görselleştirme Tekniklerinin Etkinliğine Yönelik Kullanıcı Algısının Ölçülmesi. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
7. KILINÇ, Gökçen. (2006). Türkiye’deki İlçelerin İl Olma Potansiyellerinin Değerlendirilmesi, (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir ve Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
6. ÖZDEMİR, Ayşegül Didem. (2005). Kentsel Tasarımda Çağdaş Yaklaşımların Değerlendirilmesi: İstanbul’da Yeni Yerleşme Alanları Üzerine Bir Araştırma. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehirsel Tasarım Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
5. YÜCEL, Ceyhan. (2004). Türkiye’de Kentsel Sit Alanlarının Korunmasına Yönelik Bir Sistem Önerisi. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
4. SELÇUK, Fatma Zeynep. (2003). İstanbul Boğaziçi Alanının Ekolojik Peyzaj Planlaması İçin Bir Değerlendirme Yöntemi (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehirsel Tasarım Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
3. EYÜBOĞLU, Engin. (1998). Tarihsel Süreç İçinde Şehirsel Biçimlenmeyi Yönlendiren Etmenler ve İstanbul Örneği. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
2. YİĞİTER, Reyhan. (1998). Coğrafi Bilgi Sistemlerinin Şehir Planlama Sürecinde Kullanımı: Burgazada Örnek Alanında Koruma Amaçlı İmar Planı Bilgi Sistemi Tasarımı. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.
1. TEZER, Azime. (1997). Kentsel Ulaşım Planlamasında (KUP) Arazi Kullanımı-Ulaşım Etkileşiminin Modellenmesi: İstanbul Üzerine Bir Değerlendirme. (Doktora Tezi). Şehir ve Bölge Planlaması Anabilim Dalı, Şehir Planlama Programı, İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü.